Ruth Ziesak studeerde aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Frankfurt am Main onder Elsa Cavelti. Talrijke successen in verschillende concoursen - waaronder de eerste prijzen op het Deutscher Musikwettbewerb en het gerenommeerde Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch, hebben snel de weg geëffend voor een internationale carrière. Ondertussen is ze ook benoemd tot hoogleraar zang aan de muziekacademie van Saarland. 

Aan het begin van haar carrière trad Ruth op in het Heidelberg Theater en de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf / Duisburg, en daarna vond ze haar weg naar de internationale podia in München, Milaan, Berlijn, Florence, Wenen, Parijs, Londen en New York, waar ze naam maakte in voor haar kenmerkende rollen als Pamina, Ännchen, Marzelline, Ilia en Sophie. Sindsdien heeft ze haar repertoire uitgebreid naar opera. De veelzijdige zangeres is ook veelgevraagd als concertzanger en werkt graag met barokorkesten zoals de Akademie für Alte Musik Berlin of het Freiburger Barockorchester. 

Als liedzangeres wordt Ruth regelmatig vergezeld door pianist Gerold Huber, met wie ze in Wenen, Berlijn, Londen, op de Heidelberger Frühling en de Kissinger Sommer optrad. Ruth is een van de vaste liedpartners van Sir András Schiff. Ze verschenen samen in de Wigmore Hall in Londen, op het Salzburg Festival en in de Philharmonie in Berlijn. Op het gebied van kamermuziek werkt ze samen met het Merel Quartet, het Pianotrio van Wenen, het Auryn Quartet en de Trio Wanderer.


Optredens Ruth Ziesak

Ruth Ziesak