De Nederlandse mezzosopraan Rosanne van Sandwijk debuteerde in 2011 bij de Nationale Opera in Glücks Iphigénie en Tauride onder leiding van van Marc Minskowski. Ze trad ook op bij DNO in Wagners Parsifal (Knappe en Blumenmädchen) met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Iwan Fischer. Tussen september 2013 en juni 2015 was Rosanne lid van het ensemble van de opera van Kiel, Duitsland. Ze voerde onder andere de rollen uit van Hänsel (Hänsel und Gretel - Humperdick), Suzuki (Madama Butterfly - Puccini), Cybele (Atys - Lully), Cherubino (Le nozze di Figaro - Mozart) en Olga (Yevgeni Onegin - Tshaikowsky). Onlangs trad ze op in het Concertgebouw in Amsterdam, met begeleiders als Malcolm Martineau, Julius Drake en fortepianist Kristian Bezuidenhout.

In de passies en cantates van Bach zong Rosanne regelmatig het alt-gedeelte en nam ze deel aan de religieuze werken van Mendelssohn, Haydn, Saint-Saens, Beethoven en Duruflé. Rosanne werkte samen met dirigenten als Paul McCreesh, Jan Willem de Vriend, Daniel Reuss, Sir Collin Davis, Peter Dijkstra en Iwan Fischer en met orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, Concerto d'Amsterdam, Camerata Salzburg, The Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orkest van de 18e eeuw, Les Musiciens du Louvre en het Koninklijk Concertgebouworkest. 

In 2009 was Rosanne Lauréat van de Académie Européenne de Musique in Aix-en-Provence. Als Lauréat gaf ze verschillende liedrecitals in Frankrijk. Als finalist van de 48ste editie van het International Vocal Competition 2010 won Rosanne Den Bosch de Oratorio Prize, de Staetshuys Fonds Prize en een engagement bij de Nederlandse Opera. In 2014 ontving Rosanne de Grachtenfestivalprijs, die haar de gelegenheid zal geven om concerten te geven in de Hermitage in Sint-Petersburg en verschillende concerten op de 2015 editie van het Grachtenfestival.


Optredens Rosanne van Sandwijk

Rosanne van Sandwijk