Pianist Roman Rabinovich werd geboren in Tasjkent en emigreerde in 1994 met zijn gezin naar Israël, waar hij zijn studies begon bij Irena Vishnevitsky en Arie Vardi; hij studeerde af aan het Curtis Institute of Music als student van Seymour Lipkin en behaalde zijn Master's Degree aan de Juilliard School, waar hij studeerde bij Robert McDonald. Roman maakte zijn Israëlische Philharmonic-debuut onder het stokje van Zubin Mehta op 10-jarige leeftijd en trad opnieuw op als solist met dezelfde troepen in 1999 en 2003. Hij werd als solist gehoord bij alle Israëlische orkesten, het Poolse Radio Orkest, Orchestre de Chambre de Parijs, Praag Symfonie, Dohnányi Orkest en vele anderen. 

Roman won de 12e Arthur Rubinstein International Piano Master Competition in 2008 en is sindsdien zeer geprezen door The New York Times, BBC Music Magazine, de San Francisco Classical Voice en anderen. Hij trad op in heel Europa en de Verenigde Staten op locaties zoals Leipzig Gewandhaus, Wigmore Hall in Londen, Carnegie Hall en Lincoln Center in New York, de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou, de Cité de la Musique in Parijs, en de Millennium Stage van Kennedy Center in Washington DC. 

Roman was te gast op festivals zoals Marlboro, Luzern, Davos, de lente in Praag, het Klavier-festival Ruhr en Mecklenburg-Vorpommern. Als fervent kamermusicus is hij ook een vaste gast op ChamberFest Cleveland. Dit seizoen keert Roman twee keer terug naar de Wigmore Hall, zowel voor een solorecital als voor een concert met violiste Liza Ferschtman, en maakt hij zijn recital-debuut voor Washington Performing Arts en het Janáček May International Music Festival.


Optredens Roman Rabinovich

Roman Rabinovich