"Als muzikant heb ik het geluk gehad om de wereld rond te reizen en prachtige muziek te zingen met ongelooflijke artiesten en artiesten op gevierde plaatsen: Carnegie Hall, Teatro Colón, Het Concertgebouw, ROH Covent Garden, Salzburg Festival, Bregenz Festival, Wigmore Hall.

Het afgelopen jaar bleef ik mijn toevlucht zoeken in muziek, zang en stukken die ik goed ken, maar zelden kon ik ‘muziek maken’. Ik kon het leren, bestuderen en oefenen. Maar om echt muziek te maken heb je een luisteraar nodig. De uitvoering van muziek omvat een driemanschap: de muziek van de componist, de uitvoerder die de muziek doordrenkt met zijn eigen begrip en persoonlijkheid, en het publiek dat de muziek interpreteert door middel van zijn eigen wereldse ervaring. Muziek is dan een gedeelde ervaring, die ons ertoe aanzet iets collectief te voelen dat de één niet kan bereiken zonder de ander.
Een gelukkige artiest maakt dit zelfs maar één keer in zijn carrière mee, maar ernaar zoeken is een reden waarom velen van ons het podium blijven betreden.

Ik ben zo blij weer in Delft te zijn om deze kans te hebben om samen te zoeken."


Robin Tritschler, tenor


Optredens Robin Tritschler

Robin Tritschler