Contrabassist Quirijn van Regteren Altena is een vaak gevraagd solist bij kamermuziekconcerten en bij orkesten. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Anthony Woodrow en bij Gary Karr aan de Hartt School of Music in Hartford, Connecticut. Als lid van het Schönberg Ensemble heeft hij nauw samengewerkt met componisten als John Adams, Louis Andriessen en Sofia Gubaidulina, Mauricio Kagel en Steve Reich. In 2009 trad Quirijn op in de Carte-Blanche Serie in het Muziekgebouw in Amsterdam. Tijdens dit speciale filmconcert bracht hij de muziek voor de Chekhov-film Romance met contrabas ten uitvoer, waarin hij ook in de titelrol in de film verscheen. 

Quirijn was vele jaren eerste contrabassist van het Residentie Orkest Den Haag. Samen met pianist Peter Beijersbergen van Henegouwen geniet Quirijn van een divers muzikaal leven en concerteert hij veel in Europa, Azië en de Verenigde Staten.
Hij is hoogleraar contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en gastdocent aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelt een 1720 G.B. Grancino contrabas, een Gasparo da Salò uit 1581 en een Torajirõ Sakamoto gebouwd in 1981.


Optredens Quirijn van Regteren Altena

Quirijn van Regteren Altena