De Engelse dirigent en componist Owain Park, geboren in 1993, heeft diverse werken geschreven die zijn uitgegeven door Novello en internationaal uitgevoerd door ensembles, waaronder de Tallis Scholars, het Aurora Ensemble en het Norwegian Soloists 'Choir. Hij is een Fellow van het Royal College of Organists (FRCO) en ontving de Dixon-prijs voor improvisatie. Als postdocutoraal student voor zijn masteropleiding compositie, zingt Owain momenteel in The Choir of Trinity College Cambridge.

Owain begon zijn muzikale loopbaan als pianist, later werd hij koorzanger in de St Mary Redcliffe Church in Bristol, voordat hij toetrad tot het National Youth Choir of Great Britain. Hij was assistent-dirigent van het RSCM Millennium Jeugdkoor van 2012-2014, en werkte nauw samen met David Ogden en Daniel Moult aan de kathedraal en buitenlandse rondleidingen en opnames. 

In 2014 richtte Owain The Gesualdo Six op waarmee hij tijdens dit festival optreedt; een vocaal sextet dat gespecialiseerd is in de uitvoering van renaissance-polyfonie. Het ensemble geeft concerten in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland, met een divers repertoire over Ockeghem, Lassus en Taverner naar Ligeti, Marsh en Harvey, en The Geusualdo Six waren St John's Smith Square Young Artists 2015-16. 


Optredens Owain Park

Owain Park