Olivier Stankiewicz is geboren in Nice en studeerde hobo en theorie aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs (2009-2014). Momenteel is hij professor hobo aan het Royal College of Music. In 2015 werd Olivier aangesteld als solohobo van het London Symphony Orchestra. 

Olivier treedt als solist, kamermusicus en docent veel op in Europa, Japan en de VS. Hoogtepunten zijn onder meer recitals in Wigmore Hall, Snape Maltings, het Louvre in Parijs, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, het Isabella Gardner Museum in Boston, Merkin Concert Hall en Morgan Library in New York.

Als solist trad hij op met Tokyo Sinfonietta in onder meer Suntory Hall, l'Orchestre National de France, uitgezonden door France Musique, Orchestre de Lille, Orchestre National du Capitole Toulouse, London Mozart Players en het Pro Arte Orchestra in Hong Kong. In 2019 nam hij het Mozartconcert op met het LSO en bracht hij in Parijs en Londen een nieuwe concertcommissie van Laurent Durupt in première.

In 2021 maakt hij zijn debuut voor de Phillips Collection in Washington D.C. met een nieuwe opdracht van Benjamin Attahir en recitals in Wigmore Hall met Alasdair Beatson (uitgezonden door BBC Radio 3) en met Stephen Hough. Zijn opname in Queen's Hall in Edinburgh voor Delphian Records is net uitgekomen. In 2022 keert hij als solist terug naar Japan.

Als gastdirecteur trad Olivier op bij het Chamber Orchestra of Europe, Mahler Chamber, London Sinfonietta, Philadelphia Symphony, Bayerischer Rundfunk en Royal Concertgebouw Orchestras.

Olivier won de eerste prijs op de 10e internationale hobo-wedstrijd van Japan, gehouden door de Sony Music Foundation, de YCA-audities in Leipzig en New York, en in 2016 was hij prijswinnaar bij de YCAT International Auditions in Londen.


Optredens Olivier Stankiewicz

Olivier Stankiewicz