De Britse hoboïst Nicholas Daniel studeerde korte tijd aan de Royal Academy of Music in Londen bij Janet Craxton en Celia Nicklin en aansluitend privé bij klarinettist Anthony Pay en bij Hans Keller. Daarna vestigde hij snel zijn carrière met een vroeg debuut op de BBC Proms.

Nicholas heeft verschillende muziekfestivals en concertseries geleid, met name in Duitsland en Dartington, en is jarenlang directeur geweest van het Leicester International Music Festival. Als docent is hij zeer gewild, als professor aan de Trossingen Musikhochschule in Duitsland.

Na zijn debuut als dirigent bij de BBC Proms in 2004, werkt Nicholas met vele gerenommeerde ensembles in een breed repertoire, variërend van barok tot hedendaags, en van kleine groepen tot opera. Nicholas is een graag geziene gast op muziekfestivals over de hele wereld. Hij soleerde bij veel van 's werelds toonaangevende orkesten en dirigenten. In 2012 werd hij geëerd door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II met de prestigieuze Queen's Medal for Music vanwege "zijn uitstekende bijdrage aan het muzikale leven van de natie".


Optredens Nicholas Daniel

Nicholas Daniel