De Georgische mezzosopraan Nana Dzidziguri studeerde aan het Staatsconservatorium V. Sarajishvili in Tbilisi. Ze volgde masterclasses bij Montserrat Caballé in Zaragoza, Mirella Freni en Enzo Dara in Modena, en Badri Maisuradze en Paata Burchuladze in Tbilisi. In 2016 won ze de 1e prijs in de 'Voci Verdiani' International Singing Competition in Busseto en ontving ze de 'Premio Roma Scholarship'. Ze was ook finalist in de Montserrat Caballé Singing Competition en de International Singing Competition van de Accademia del Maggio Musicale Fiorentino in de Opera di Firenze.

Nana begon haar carrière als ensemble lid van de Staatsopera van Tbilisi. Ze trad op in Georgische nationale opera's zoals Abesalom da Eteri en Daisi van de componist Zakaria Paliashvili. Haar eerste opdracht in Duitsland bracht haar naar het Staatstheater Braunschweig, waar ze o.a. te zien was in Verdi’s Don Carlo en Humperdinck's Hänsel und Gretel.

In 2021 maakte Nana haar debuut als Siegrune in Die Walküre op de Bayreuther Festspielen. In 2022 maakt ze haar debuut als Schwertleite in Die Walküre in het Opera House Zürich en zal ze de titelrol vertolken in Carmen bij de Nationale Opera van Praag.


Optredens Nana Dzidziguri

Nana Dzidziguri