Het Meccore String Quartet, opgericht in 2007, kreeg les van de leden van het Camerata Quartet en studeerde bij het Artemis Quartet. Het kwartet ontwikkelde zich verder bij Günter Pichler (Alban Berg Quartet) in Madrid en nam deel aan de cursus over interpretatie van de muziek van Ludwig van Beethoven door Alfred Brendel.

Het kwartet trad op in vele prestigieuze concertzalen over de hele wereld en op de belangrijkste muziekfestivals zoals Rheingau Musik Festival, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Budapest Spring Festival en Festival Radio France Montpellier. Het kwartet heeft talloze prijzen gewonnen tijdens prestigieuze concoursen, zoals de 1e prijs op de International Chamber Music Competition in Weiden en de 1e prijs van de Max Reger International Chamber Music Competition in Sondershausen.

Meccore String Quartet was gastheer van zeven edities van het International Chamber Music Festival Quarto Mondi, waar topmusici en ensembles uit de internationale strijkkwartetscene aan het Poolse publiek werden voorgesteld. De leden zijn actief op pedagogisch gebied en geven les aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau, de Ignacy Jan Paderewski Academy of Music in Poznan en de Krzysztof Penderecki Music Academy in Krakau.

Wojciech Koprowski - viool
Judyta Kluza - viool
Michał Bryła - altviool
Marcin Mączyński - cello


Optredens Meccore String Quartet

Meccore String Quartet