Mayte Levenbach is op vijfjarige leeftijd met viool begonnen. Twee jaar later is ze op zevenjarige leeftijd aangenomen aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier heeft ze eerst les gekregen van Ilona Sie Dhian Ho en vervolgens van Theodora Geraets. Op dit moment heeft ze privéles van Julia Dinerstein. Mayte heeft met diverse concoursen meegedaan waar ze diverse (eerste) prijzen heeft gewonnen, zoals het Iordens vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in april 2018 won ze een 1eprijs en daarnaast de Publieksprijs en enkele solistische optredens met het Jeugd Orkest Nederland. 

Mayte volgde masterclasses bij o.a. Liza Ferschtman, Frederieke Saeijs, Isabelle van Keulen en Emmy Verhey. Ze trad op als solist bij onder andere het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Gelders Orkest. 

Sinds september 2016 is Mayte lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als standplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld gegeven, afwisselend als soliste en orkestlid. Ze speelt op een viool gebouwd door Johannes Jacobs.


Optredens Mayte Levenbach

Mayte Levenbach