Met een buitengewone carrière van meer dan vier decennia is Martin Roscoe ontegenzeggelijk een van de meest geliefde pianisten in het Verenigd Koninkrijk. Met een repertoire van meer dan 100 concerten uitgevoerd of opgenomen, werkt Martin regelmatig met veel van de toonaangevende orkesten in Engeland, waarbij hij vooral samenwerkt het BBC Philharmonic Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, BBC Scottish Symphony Orchestra, Hallé, Manchester Camerata, Northern Chamber Orchestra en met het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, waar hij meer dan negentig uitvoeringen heeft gegeven.  

Als solist en kamermusicus reist Martin elk seizoen door het Verenigd Koninkrijk, waarbij hij regelmatig optredens verzorgt in Wigmore Hall en Kings Place. Hij heeft langdurige samenwerkingen met Peter Donohoe, Kathryn Stott, Tasmin Little en de Endellion en Maggini Quartets. Recente hoogtepunten zijn optredens met het BBC Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra en Royal Philharmonic Orchestra. En in de nabije toekomsti zal hij samenwerken met de BBC Philharmonic, BBC Scottish Symphony Orchestra en Northern Chamber Orchestra.  

Martin is artistiek directeur van de Ribble Valley International Piano Week, Beverley Chamber Music Festival en de Manchester Chamber Concerts Society. Hij is momenteel docent piano aan de Guildhall School of Music in Londen en heeft daar zijn Fellowship toegekend gekregen.


Optredens Martin Roscoe

Martin Roscoe