De Britse hoornist Martin Owen begon op jonge leeftijd met het bespelen van de hoorn. Martin studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen. Met zijn indrukwekkende techniek en prachtige klank heeft Martin internationaal succes behaald. 
Martin treedt regelmatig op met gerenommeerde orkesten, waaronder het London Symphony Orchestra, het City of Birmingham Symphony Orchestra, het Berliner Philharmoniker en het Chamber Orchestra of Europe. Op zijn repertoire staan onder andere de concerten van Mozart, Richard Strauss, Schumann, Messiaen, Britten, Elliott Carter, Oliver Knussen and Thea Musgrave. Als solist en kamermusicus heeft Martin een rijke uitvoeringspraktijk bij gerenommeerde muziekfestival over de hele wereld. 

Naast zijn carrière als kamermusicus en orkestmusicus is Martin ook actief als docent en geeft hij les aan onder andere het Royal Academy of Music in Londen. Hij heeft een diepgaande passie voor onderwijs en heeft verschillende masterclasses gegeven in prestigieuze conservatoria over de hele wereld.


Optredens Martin Owen

Martin Owen