Mark Braafhart (1983) studeerde bij Jan Pustjens, Nick Woud, Gustavo Gimeno, Lorenzo Ferrandiz en Victor Oskam en behaalde zijn masterdiploma in 2006. Tijdens zijn studie was Mark al invaller bij de meeste grote Nederlandse orkesten; op zijn achttiende speelde hij voor het eerst bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2005 won hij een positie bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, met Valery Gergiev destijds als chef-dirigent. Vervolgens verwierf Mark in 2008 de positie van eerste slagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest, waarmee hij zijn docent Jan Pustjens opvolgde.

Mark werkte met de meeste grote dirigenten van onze tijd, zoals Bernard Haitink, Zubin Mehta, Riccardo Chailly, Nikolaus Harnoncourt, Mariss Jansons en Andriss Nelsons. Hij heeft in alle grote zalen ter wereld gespeeld. Verder speelt hij regelmatig kamermuziek, zowel in binnen- als buitenland.

Mark Braafhart geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam en streeft ernaar om samen met zijn collega's van het CvA-docententeam de volgende getalenteerde generatie slagwerkers op te leiden. Hij heeft masterclasses gegeven in landen over de hele wereld, waaronder Korea, Costa Rica, Brazilië en Spanje.


Optredens Mark Braafhart

Mark Braafhart