Marc Aixa Siurana is aanvoerder pauken in het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest. Wat zijn pedagogische activiteit betreft, is hij hoofdvak docent aan de Escola Superior de Música de Catalunya en aan het Conservatorium van Amsterdam.

Geboren in Castelló de la Plana, Marc Aixa Siurana komt oorspronkelijk uit Torreblanca, een heel klein dorpje in Spanje aan de middellandse zee. Het was in die stad waar hij zijn eerste muzikale voetstappen zette. Na te hebben gestudeerd aan de conservatoria van Castelló en in Baskenland, verhuisde hij naar Nederland waar hij zijn muzikale opleiding vervolgde. In Amsterdam behaalde hij zijn bachelor- en masterdiploma met als specialisatie orkest slagwerk en pauken.

In het verleden was hij lid van het European Union Youth Orchestra (EUYO) en het Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO). Daarnaast was hij een academist van het Concertgebouworkest Amsterdam, waar hij sinds 2014 een een veelgevraagd gastspeler is. Hij kreeg hier de kans samen te werken met Maestros zoals M. Jansons, D. Gatti, A. Nelsons, S. Bychkov, H. Blomstedt, Sir JE Gardiner. Ook speelt hij graag met het Camerata RCO en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.


Optredens Marc Aixa Siurana

Marc Aixa Siurana