De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani studeerde aan de conservatoria van Den Haag (bachelor cum laude met onderscheiding) en Amsterdam - master cum laude aan de Dutch National Opera Academy.

Op haar repertoire staan Mozart-rollen als Pamina (‘Zauberflöte’), Despina ('Così fan tutte’), Zerlina (‘Don Giovanni’) en Susanna (‘Le nozze di Figaro’). Maar ook Gretel (Humperdincks ‘Hänsel und Gretel’), Carolina in Donizetti’s ‘Il matrimonio segreto’, Musetta in ‘La bohème’ en Frasquita in ‘Carmen’.

In de afgelopen jaren zong Lilian niet alleen op de grote Nederlandse podia en bij gezelschappen als De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid en Holland Opera, maar ook in de theaters van Nancy, Bern, Essen, het Festival van Aix-en-Provence en de Internationale Maifestspiele Wiesbaden. In juli 2021 zingt ze in de première van Kaija Saariaho’s ‘Innocence’ bij het Festival International d'Art Lyrique d'Aix-en-Provence. Voor seizoen 2021/2022 staan er rollen bij zowel De Nationale Opera als het Aalto-Musiktheater in Essen op het programma.

Naast opera, operette en het klassieke liedrepertoire heeft Lilian veel affiniteit met hedendaagse composities: ze zong hoofdrollen in ‘Anne en Zef’ van Monique Krüs, 'Death Knocks' (Christian Jost) en ‘Een helse komedie’ van Michael Sturminger bij het Nationale Toneel. In het voorjaar 2019 verscheen haar debuut-CD ‘Woman - the making of…’ met werken van de Amerikaan Jake Heggie in samenwerking met pianist Maurice Lammerts van Bueren.


Optredens Lilian Farahani

Lilian Farahani