Vier jonge musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Parijs (CNSMDP). Zij vormden Le Quatuor Elmire in 2016: Cyprien Brod (viool), Khoa-Nam Nguyen (viool), Issey Nadaud (altviool) en Rémi Carlon (cello). Ze speelden op festivals en concerten en richtten het 'Classic Arte Festival' in Genève op, met componist Doryan Emmanuel Rappaz. Ze brachten daar zijn Kwartet Op.13 Suite Folklorique in première.

Le Quatuor Elmire ontving les en masterclasses van muzikanten zoals het Modigliani Quartet, het Ébène Quartet, Philippe Graffin, Jérôme Pernoo, Gilles Millet en Yovan Markovitch. In 2017 nam het kwartet deel aan het Musicalta Festival in Lyon en genoot daar van de lessen van het Danel Quartet. Het kwartet staat open voor uiteenlopende vormen van muziek en treedt daarom regelmatig op als pianokwintet met pianist Philippe Graffin, Claire Désert, Julien Gernay of klarinettist Juliette Adam. Le Quatuor Elmire neemt sinds 2017 deel aan professionele trainingsprogramma's van ProQuartet en woonde in 2018 bij ProQuartet.

Cyprien Brod bespeelt een viool van Nicolas Lupot uit 1817 die hem in bruikleen is gesteld door Mr and Ms. Moreno.

Khoa-Nam Nguyen speelt op een viool van François Pique uit 1790 die eigendom is van gitaarbouwer Christophe Destannes. 

Issey Nadaud bespeelt een altviool gemaakt door Charles Coquet in 2012.

Rémi Carlon speelt op een cello die gemaakt is door Nicolas Lupot in 1804. Deze wordt hem uitgeleend door de familie Adelus.


Optredens Le Quatuor Elmire

Le Quatuor Elmire