Sopraan Laetitia Gerards (1993) begon op vijfjarige leeftijd met cello spelen. Op haar dertiende werd ze toegelaten tot de Young Musicians Academy aan het conservatorium van Tilburg. Tijdens haar studie muziektheater aan het conservatorium ontwikkelde Laetitia een passie voor zingen en optreden op het podium. In 2013 besloot Laetitia zich uitsluitend te richten op klassieke zang en begon haar studie aan het conservatorium in Amsterdam bij mezzosopraan Sasja Hunnego. In mei 2016 studeerde Laetitia summa cum laude af voor haar bachelordiploma. Momenteel studeert Laetitia bij Magreet Honig.

In 2013 won Laetitia de eerste prijs op het Junior Deutekom Concours en het Prinses Christina Concours. Een jaar later ontving ze de prestigieuze Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw. Sindsdien treedt ze op met gerenommeerde orkesten en ensembles zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Haags Philharmonisch Orkest, Het Koninklijk Concertgebouw Kamerorkest, Camerata RCO, Amsterdam Sinfoniëtta en het Orkest van de Achttiende Eeuw.

In 2016 debuteerde Laetitia bij het Moscow Symphony Orchestra in de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. In hetzelfde jaar werd ze uitgenodigd om te zingen voor de Stichting Nederland-Amerika en gaf ze optredens in Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver.

Laetitia's repertoire omvat onder meer de rollen van Servilia in Mozarts 'La Clemenza di Tito', Musetta in Puccini's 'La Bohème', Lisette in Puccini's 'La Rondiné', Noémie in Massenet's 'Cendrillon', Anna in Kurt Weil's 'Die Sieben Todsünden' , Marzelline in Beethovens 'Fidelio' en Maria in Bernsteins 'West Side Story'.

In 2017 zong ze samen met pianist Ramon van Engelenhoven Poulencs eenakter 'La Voix Humaine' in het Concertgebouw in Amsterdam, in de serie 'Jonge Nederlander'. In maart 2018 nodigde het Concertgebouw in Amsterdam Laetitia uit voor hun TRACKS-serie, waarmee ze haar carte blanche gaf om een ​​speciaal programma om haar heen te maken. In april 2019 debuteerde ze bij De Nederlandse Reisopera.


Optredens Laetitia Gerards

Laetitia Gerards