L'Arpeggiata - opgericht in 2000 – is een buitengewoon ensemble onder leiding van Christina Pluhar. De leden zijn enkele van de beste solisten van vandaag en bovendien werken ze samen met enkele uitzonderlijke zangers uit de barok- en de traditionele muziekwereld. Zij willen een ​​bijna onbekend repertoire nieuw leven in te blazen en richten zich met name op werk vanaf het begin van de 17e eeuw.

Sinds de oprichting geniet L'Arpeggiata zowel van het publiek als van de critici lovende reacties: ze hebben uitstekende recensies ontvangen voor hun albums en concerten. Aan hun album Teatro d'amore met muziek van Claudio Monteverdi werkten ook de zangers Philippe Jaroussky en Nuria Rial mee. De CD is in 2010 in Nederland bekroond met de Edison Klassiek Prijs. 

L'Arpeggiata trad op bij festivals als Oude Muziek Utrecht, Printemps des Arts de Nantes, Brugge Musica Antica, Philharmonie Köln, Paris Salle Gaveau, Musikfestspiele Postdam, Istanbul International Festival, Hong Kong Arts Festival, Tokyo Metropolitan Art Space en New York Carnegie Hall.


Optredens L'Arpeggiata

L'Arpeggiata