Kyril Zlotnikov, geboren in Minsk Wit-Rusland, behoort tot een familie van professionele musici. Hij begon zijn studie aan de Wit-Russische Staatsmuziekacademie met Vladimir Perlin. Hij vervolgde zijn studie in Israël bij Uzi Wiesel en Hillel Zori en voltooide zijn muzikale opleiding bij Michael Khomitzer aan de Rubin Academy of Music and Dance in Jeruzalem. Tijdens zijn studie heeft Kyril deelgenomen aan masterclasses en cursussen met prominente musici als Isaac Stern, Yo-Yo Ma, Natalia Gutman, Boris Pergamenschikov, Aldo Parisot en Georgy Kurtag. 

Sinds 1991 krijgt Kyril een beurs van de America-Israel Culture Foundation. Hij won prijzen in vele wedstrijden, waaronder het Clairmont Concours en Braun Roger Siegl Concours. Hij is een van de oprichters van een van de meest dynamische en opwindende jonge strijkkwartetten die op dit moment optreden: The Jerusalem Quartet. De muzikanten geven optredens over de hele wereld en zijn het toonaangevende strijkkwartet van Israël geworden. 

Naast zijn vele kamermuziekoptredens treedt Kyril op als solist met internationaal gerenommeerde orkesten en geniet hij van artistieke samenwerking met veelgeprezen dirigenten, waaronder Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Pierre Boulez, Lawrence Foster en Asher Fish. Hij beheerst een breed repertoire van de belangrijke cellowerken van de barok, de klassieke periode, maar ook romantische en hedendaagse muziek. 

Sinds 2003 is Kyril een belangrijke cellist en een leraar van de cello-groep in het "West-Eastern Divan Orchestra" onder Maestro Barenboim. Kyril speelt een Sergio Peresson cello uit 1970 die hem is uitgeleend door Maestro Barenboim. Dit instrument was de favoriete cello van zijn overleden vrouw, de beroemde celliste Jacqueline du Pré. Kyril is ook de America-Israel Culture Foundation zeer erkentelijk die hem een ​​1743 J.B. Guadagnini-cello leent.


Optredens Kyril Zlotnikov

Kyril Zlotnikov