De Belgische sopraan Katrien Baerts is afgestudeerd aan de Dutch National Opera Academy en was geselecteerd om deel te nemen aan de 'International Lied Masterclasses' door Udo Reinemann en gastdocenten. Ze bereikte de halve finale van de Koningin Elisabeth Wedstrijd en behaalde een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel voor zowel zang als viool. Zij staat bekend voor haar krachtige en sensuele stem en haar diepgaande en oprechte interpretatie. 

Katrien debuteerde bij de Nationale Opera te Amsterdam in een productie van Lulu. In Tokyo debuteerde ze met House of the Sleeping Beauties van Kris Defoort. Katrien vertolkte verschillende wereldpremières waaronder in het Concertgebouw Amsterdam als Clara in Loevendies opera The Rise of Spinoza evenals de titelrol in Rob Zuidams Suster Bertken. Componist Rob Zuidam schrijft in 2018 een nieuw werk voor haar.

Haar concertrepertoire bevat onder meer het 'Stabat Mater' van Pergolesi, de 'Johannes Passion' van Bach, 'Die Jahreszeiten' van Haydn, Mahlers '4de Symfonie' en 'Les Illuminations' van Britten, onder meer uitgevoerd met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, the BBC Philharmonic Orchestra en the Chamber Orchestra of Europe. Haar debuut aan het Barbican Center in London met muziek van Birtwistle werd erg enthousiast ontvangen door de pers. Samen met Het Collectief bracht Katrien een tournee met haar laatste en wereldwijd geprezen album van Alban Bergs 'Sieben frühe Lieder' en de 'Maeterlinck Lieder' van Zemlinsky.


Optredens Katrien Baerts

Katrien Baerts