De Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain is afgestudeerd aan Harvard University, Guildhall School of Music and Drama en Mannes College of Music, en woont momenteel in Rotterdam.

Katharine voert zowel opera en kamermuziek als orkestrepertoire en oratorium uit op internationale podia. Ze werkt graag mee als curator aan veel verschillende creatieve projecten. Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen zijn onder meer een debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Antony Hermus in de première van een opdrachtwerk van Bram Kortekaas, Mozarts Don Giovanni (Donna Anna) met het Orkest van de 18e Eeuw en het Armel Opera Festival, orkestrale liederencycli van Dutilleux, Saariaho en Berlioz met ensembles als het BBC Scottish Symphony Orchestra en Tapiola Sinfonietta, en liederen van Berg en Zemlinsky gearrangeerd en gedirigeerd door Reinbert de Leeuw.

Katharine is een gepassioneerd promotor van kamermuziek en zang en heeft verschillende ensembles mede opgericht, waaronder het Damask Vocal Quartet. Ze trad op met de strijkkwartetten Quiroga, Ragazze, Navarra, Van Brugh, Carducci, Callino en Momenta en is een frequente gast op internationale kamermuziekfestivals en -series.


Optredens Katharine Dain

Katharine Dain