Mezzosopraan Karin Strobos studeerde bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Ook maakte ze deel uit van het ensemble van Opera Studio Nederland. Daarnaast kreeg zij zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig. Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.

Karin kkreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in Der Rosenkavalier van Strauss bij De Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Haar succesvolle optreden oogstte lovende kritieken. De carrière van Karin is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen.

Karin treedt regelmatig op bij het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Bij Opera Zuid zong zij rollen als Octavian, Cherubino, Hänsel, Varvara, Suzuki, Siébel en Boulotte en de titelrol in Rossini’s La Cenerentola. Bij De Nationale Opera in Amsterdam zong zij de rollen Flora (La Traviata), Phénice (Armide) en Fortuna (The new Prince). En bij de Nederlandse Reisopera zong ze Cherubino, Flora, Rosina en Der Komponist (Ariadne auf Naxos).

Karin treedt veelvuldig op als soliste bij orkesten, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Phion, het Noord Nederlands Orkest en de Philharmonie zuidnederland. In april 2021 was ze wederom bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en was daar een van de solisten bij de live-stream ‘a musical Easter’.

Willem Jeths schreef speciaal voor Karin twee delen in zijn Eerste Symfonie. Hiermee maakte Karin haar debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw van Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart. Onder leiding van De Waart maakte Karin in 2015 haar debuut bij deFilharmonie van Antwerpen, in Mahler’s Vierde Symfonie.

Kamermuziek maakt Karin veel en graag met haar vaste pianiste Else Sterk, haar vaste trio met Daria van den Bercken en Felicia van den End, met Berlage Saxophonequartet, met Cello8ctet Amsterdam en Andre Heuvelman. Ze is betrokken bij Stichting Appeltaartconcerten waar ze vele concerten en voorstellingen speelt voor kinderen en volwassenen die niet in staat zijn om naar het theater te komen.


Optredens Karin Strobos

Karin Strobos