Julian Steckel wordt alom geprezen als een van de toonaangevende cellisten van onze tijd. Hij studeerde bij Ulrich Voss, Gustav Rivinius, Boris Pergamenschikow, Heinrich Schiff en Antje Weithaas. In 2010 speelde Julian de eerste prijs in de ARD International Music Competition, waarmee hij ook de publieksprijs won, de Oehm's Classic Award en de prijs van het Münchner Chamber Orchestra. 

Julian ontvangt wereldwijd lovende kritieken voor zijn meesterlijke, authentieke interpretaties. Hij treedt regelmatig op met toonaangevende orkesten, waaronder het Beierse Radio Symfonie Orkest, het Royal Philharmonic Orchestra, Gewandhaus Orchestra, het Rotterdams Filharmonisch, Sankt Petersburg Philharmonic en het Radio Symfonie Orkest van Berlijn. Hij werkt samen met vooraanstaande dirigenten zoals Valery Gergiev, Sir Roger Norrington, Gustavo Gimeno, Mario Venzago, Kazuki Yamada, Heinrich Schiff en Michael Sanderling. 

Naast zijn werk als solist wijdt Julian een aanzienlijk deel van zijn tijd aan kamermuziek. In tal van concerten hoor je naast leidende collega-musici zoals Janine Jansen, Christian Tetzlaff, Antje Weithaas, Vilde Frang, Lars Vogt en Alexander Lonquich. Een aantal van de meest vooraanstaande kamermuziekensembles waarderen ook de samenwerking met de getalenteerde cellist waaronder, onder andere, de Quatuor Ebène en de Armida en Modigliani Quartets, waarmee Julian op grote festivals optrad. 

Julian heeft samen met pianist Paul Rivinius een aantal opnames uitgebracht die veel lovende kritieken hebben ontvangen. Zijn laatste CD of alle C.P.E. Bachcelloconcerten samen met het Stuttgart Chamber Orchestra zijn in maart 2016 uitgebracht. Julian is een cellodocent aan de universiteit voor muziek en uitvoerende kunsten van München. Hij speelt een Urs W. Mächler-cello (2005) en woont graag in Berlijn.


Optredens Julian Steckel

Julian Steckel