Julian Arp studeerde cello aan de Muziekacademie Hanns Eisler in Berlijn bij Jens Peter Maintz, Boris Pergamenschikow, David Geringas, Eberhard Feltz. Als solist en kamermusicus speelt Julian in concertzalen zoals de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen, het Concertgebouw in Amsterdam en de Berlin Philharmonic Hall. Hij verschijnt regelmatig op festivals zoals het Schleswig-Holstein Musik Festival, Beethovenfest Bonn, Montreux, Kuhmo, SoNoRo Bukarest, Stellenbosch, Stift Festival en het Oxford Chamber Music Festival.

Met zijn duopartner, pianist Caspar Frantz, heeft Julian talrijke nationale en internationale prestigieuze prijzen gewonnen. Het Duo Arp/Frantz heeft drie cd's opgenomen met werken van Debussy, Schumann, Chopin, Mendelssohn, J.S. Bach en Kurtág. De albums hebben internationale lof en bekendheid gekregen.

Julians repertoire is breed en gevarieerd; hij houdt zich ook intensief bezig met het uitvoeren van hedendaagse muziek. Componisten als Samir Odeh-Tamimi, Sven-Ingo Koch, Sarah Nemtsov en Violeta Dinescu hebben stukken voor hem geschreven. Sinds oktober 2013 doceert Julian als professor aan de Kunst Universität Graz in Oostenrijk.


Optredens Julian Arp

Julian Arp