Sedna Heitzman (2000) studeert viool bij Ilona Sie Dhian Ho en altviool bij Liesbeth Steffens aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze heeft deelgenomen aan masterclasses en muziekfestivals als de Meisterkurs Kloster Schöntal in Duitsland, Crans Montana Classics in Zwitserland, het Orlando Festival en de Zeister Muziekdagen. Op het Nederlands Vioolconcours won ze in de categorie Davina van Wely de prijs voor de beste uitvoering van de opdrachtcompositie.

Sedna Heitzman (2000) is op 27 november 2021 winnaar geworden van het zevende Nationaal Altvioolconcours. In de finale speelde zij Der Schwanendreher van Paul Hindemith, begeleid door het CvA Blazersensemble o.l.v. Bas Pollard. 
 

Sedna is altviolist in het Viride Kwartet, dat in 2018 de tweede prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours won en in 2019 een stipendium van het Kersjes Fonds ontving. Met dit kwartet heeft ze onder meer een paar maal opgetreden in het tv-programma Podium Witteman en live op NPO Radio 4. Ook speelde het kwartet met gerenommeerde musici als Daniel Rowland, Dana Zemtsov en Anna Fedorova.


Optredens JONGE MEESTERS - Sedna Heitzma

JONGE MEESTERS - Sedna Heitzma