Sandro Nebieridze werd geboren in 2001 in Tbilisi, Georgië. Hij begon piano te studeren op 5-jarige leeftijd bij professor Lali Sanikidze en compositie op 9-jarige leeftijd bij professor Maka Virsaladze. Van september 2018-2021 was hij student aan het Staatsconservatorium van Tbilisi, waar hij naast compositie ook piano studeerde. Sinds oktober 2021 studeert hij Piano aan de Muziek- en Theaterschool in München bij prof. Antti Siirala. Sandro is de winnaar van verschillende internationale piano- en compositieconcoursen.

Sandro was te gast aan verschillende internationale festivals in Europa, Rusland en Georgië zoals Mozart-Augsburg, Festspiele der Mecklenburg-Vorpommern en Festival d'Auvers sur-Oise. Ook gaf hij de afgelopen jaren talrijke solorecitals en trad hij op met orkesten als het Norwegian Radio Symphony Orchestra en het Branderburger Symphony Orchestra.

In september 2019 verscheen Sandro’s eerste album met solowerken voor piano van Rachmaninoff en Prokofjev. In december 2019 werd het album bekroond met een zeer prestigieuze Georgische prijs voor muziekkunsten - de Tsinandali-prijs en werd het genomineerd voor Opus Klassic 2020. Sinds 2021 ontvangt Sandro een beurs van de “Lisa Batiashvili Foundation”.


Optredens Sandro Nebieridze

Sandro Nebieridze