Maja Horvat kreeg op zevenjarige leeftijd voor het eerst vioolles aan de Jesenice muziekschool in Slovenië, waar ze later studeerde bij Blanka Piotrovska. In 2015 studeerde ze af aan het Conservatorium voor Muziek en Ballet Ljubljana. Als Victor en Lillian Hochhauser Scholar aan het Royal College of Music in Londen, studeerde Maja bij Daniel Rowland en Leonid Kerbel en volgde ze masterclasses bij verschillende internationaal geprezen artiesten zoals Maxim Vengerov, Nicola Benedetti en Ivry Gitlis.

In 2019 ontving Maja de Emily Anderson Prize van de Royal Philharmonic Society. Ze trad op als soliste met orkesten zoals het Sloveens Philharmonisch Orkest en Kamerorkest, het Nationaal Pools Radio Symfonie Orkest en het Mendelssohn Kamerorkest. Ze trad op op festivals als het Stift International Music Festival, ChamberJam Düsseldorf en Festival Ljubljana.

Maja gaf haar debuutoptreden in Wigmore Hall in 2021 als eerste violiste van het Brompton Quartet, waarvan ze een van de oprichters is en met wie ze regelmatig wereldpremières geeft. In juni 2022 rondde ze haar Artist Diploma studies af.


Optredens Maja Horvat

Maja Horvat