Kalle de Bie (1994) begon met cello spelen toen hij zes jaar oud was. Vanaf 2012 studeerde Kalle aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder, Jelena Očić en Dmitri Ferschtman. Hierna vervolgde hij zijn opleiding met een postgraduate aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien bij de cellopedagoog Reinhard Latzko.

Van jongs af aan heeft Kalle veel kamermuziek gespeeld en heeft daarmee kunnen optreden in mooie concertzalen zoals het Concertgebouw, de Doelen en TivoliVredenburg. Hij maakte deel uit van het kamerorkest de Fancy Fiddlers onder begeleiding van de bekende vioolpedagoog Coosje Wijzenbeek. Hier is zijn grote liefde voor de kamermuziek ontstaan. Op dit moment speelt Kalle in het Brackman Trio samen met violist Tim Brackman en pianist Rik Kuppen en het Marigold Kwartet met violiste Ruña ’t Hart, altvioliste Connie Pharaoh en pianist Mengjie Han.

Kalle speelde als solist het celloconcert van Schumann tijdens een tournee met het Betuws Symphonieorkest, tijdens het Zutphen cellofestival voerde hij het dubbelconcert van Vivaldi uit en hij soleerde tijdens de finale van het III Elsky Competition in Minsk in het celloconcert van Edward Elgar.

In oktober 2016 kreeg Kalle tijdens het Nationaal Cello Concours te Amsterdam de Start-in-Splendorprijs, en won daarmee een avond carte blanche in Splendor Amsterdam. Hij creëerde een muzikale en visuele reis door de surrealistische wereld van de Franse componist Henri Dutilleux.


Optredens JONGE MEESTERS - Kalle de Bie

JONGE MEESTERS - Kalle de Bie