Emma Rijackers begon met haar vioollessen bij Evert Sillem en later aan de jong talenten afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Prof. Lex Korff de Gidts. Ze vervolgde haar studie bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af met het hoogst haalbare resultaat, een “10”. Ze volgde lessen en masterclasses bij wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen.

Emma is actief als kamermusicus, soliste en concertmeester en treedt op in alle top concertlocaties in Nederland zoals Tivoli Vredenburg, het Muziekgebouw, het Concertgebouw (ook uitgezonden op live radio) en over heel Europa. Zij werkte samen met enkele topmusici als Maria Milstein, Lisa Jacobs en Caspar Vos. Ze was te gast op meerdere internationale kamermuziekfestivals zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het Francigena International Arts Festival en Festival Musicale di Portogruaro in Italië, het Romsey Chamber Music Festival in Engeland en het Festival Internacional De Música De Marvão (Portugal). Andere recentelijke highlights waren onder andere de uitnodiging om de première van het strijktrio ‘Oceano’ te geven in het Concertgebouw door de Finse componist Sebastian Fagerlund.

Emma won bij het Oskar Back concours 2022 de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië, de 3e prijs op het internationale Emmanuel Durlet concours in België, de prijs ‘Laberté Hoedemaker’ in 2013 en ze ontving meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Ook werd ze uitgekozen als een van de twaalf deelnemers voor ‘Crans-Montana Classics’ in Zwitserland, met als artistiek leider de befaamde violist Schlomo Mintz. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Vasks.

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener.


Optredens JONGE MEESTERS - Emma Roijackers

JONGE MEESTERS - Emma Roijackers