Carter Muller is een Nederlands-Amerikaanse klassiek pianist en aspirant-dirigent. Hij werd geboren in Amsterdam in mei 2001.

Carter heeft op verschillende podia in heel Europa en Noord-Amerika opgetreden, waaronder grote zalen zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Als solist heeft hij met het Sinfonia Rotterdam en het Residentie Orkest opgetreden. Hij heeft gestudeerd bij Prof. Peter Mack in Seattle, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en Nino Gvetadze, en aan de International Piano Academy in Imola bij Igor Roma. In 2021 rondde Carter zijn bachelor af bij Till Fellner aan de Zurich University of the Arts, waar hij zijn studie voortzet in het Solisten Master-programma. Hij heeft masterclasses ontvangen van verschillende maestri in Europa en de VS, waaronder Angela Hewitt, Dmitri Alexeev, Leif Ove Andsnes en Enrico Pace.

Carter heeft prijzen ontvangen op het Bach Festival, het Russian Composer Festival, Young Musician of the Year Competition van het Koninklijk Concertgebouw, Princess Christina Competition, YPF Piano Competition, Landolt Wettbewerb, evenals de titel 'Classic Young Master'.


Optredens JONGE MEESTERS - Carter Muller

JONGE MEESTERS - Carter Muller