Na studies hobo, piano en zang in zijn geboortestad Herentals (België), behaalde contratenor Jan Wouters (1993) in 2018  zijn masterdiploma klassieke zang aan de ‘Hochschule für Musik und Theater’ te München met grootste onderscheiding onder de leiding van Fenna Kügel-Seifried.

In 2013 werd hij eerste laureaat en winnaar van 'Belfius Classics Brussel' en laureaat van het 'Prinses Christina Concours 's Hertogenbosch'. Hij was tevens in september 2018 finalist en laureaat in het gerenommeerde ‘Internationale Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch’ en behaalde in 2019 nog een tweede prijs op het concours ‘Triomphe de l’Art’ te Brusse. In januari 2020 werd hij bekroond met het ‘Gouden Label Jong Talent’ van Klassiek Centraal.

Jan debuteerde onder andere in de opera ‘Flight’ van Dove, Tolomeo in ‘Giulio Cesare’ van Händel en  de rol van Herr C en Evangelizzatore in de nieuw geschreven opera ‘liminal space’. Seizoen 2022 sloot hij af als Oberon in ‘ A Midsummer Night’s Dream’ van Britten bij Opera Zuid.  

Hij werkte daarnaast samen met verschillende orkesten waaronder Philharmonie Zuidnederland en Münchner Rundfunkorchester en grote dirigenten als Karel Deseure en Hartmut Hanchen.


Optredens JONG TALENT - Jan Wouters

JONG TALENT - Jan Wouters