Altvioliste Jennifer Stumm treedt op op 's werelds grootste podia zoals Carnegie Hall, het Kennedy Center, het Concertgebouw Amsterdam en de Wigmore Hall, Londen. Recente hoogtepunten zijn onder meer haar debuut in het Barbican, Londen, een recitaltournee door Australië en Nieuw-Zeeland, en optredens als soliste in het concert in zalen van São Paulo tot Bangkok. Jennifer is oprichter en directeur van Ilumina, het in São Paulo gevestigde festival en sociaal initiatief, dat bekend is geworden als een modern model voor 21e-eeuwse creativiteit en door kunstenaars geleide ontwikkeling van divers talent. Ilumina verenigt vooraanstaande internationale solisten met opkomend talent uit Latijns-Amerika, die zij aan zij werken en optreden op het Ilumina-festival en op tournee over de hele wereld. Inmiddels studeren bijna 100 jonge Ilumina-kunstenaars aan grote conservatoria, ook in Nederland.

Jennifer, een enthousiaste spreker en schrijver, sprak onlangs bij NASA over hoe de kunsten kunnen helpen innoveren naar een betere wereld, en haar virale TEDx-talk over de altviool 'The Imperfect Instrument', werd door de redacteur gekozen uit alle TED-talks en leidde tot een solodebuut in de Berlin Philharmonie.

Ze ontving de prestigieuze BBC New Generation-artiest en Borletti Buitoni Trust-prijzen voor haar werk in kamermuziek. Ze treedt op op grote festivals zoals Verbier, Marlboro, Stavanger, Spoleto, Aldeburgh, Delft en IMS Prussia Cove. Jennifer is hoogleraar altviool aan de Universiteit voor Muziek en Kunst van de stad Wenen en geeft masterclasses over de hele wereld. Jennifer werd geboren in Atlanta en begon op haar achtste altviool te spelen in het orkest van haar school. Ze studeerde bij Karen Tuttle aan het Curtis Institute of Music en de Juilliard School, bij Nobuko Imai in Amsterdam en streefde belangen in de politiek na aan de University of Pennsylvania.

Jennifer bespeelt een Gasparo da Salò altviool, ca 1590, royaal uitgeleend uit een privécollectie.


Optredens Jennifer Stumm

Jennifer Stumm