De Deense fluitiste Janne Thomsen begon haar muziekstudie in Denemarken op vierjarige leeftijd en werd later de Deense “Jonge muzikant van het jaar”. Na haar studie aan de Royal Academy of Music in Londen en het Conservatorium van Parijs won ze prijzen op internationale fluitconcoursen in Praag, Parijs, Bayreuth, Rome, Wenen en Boston. Janne Thomsen kreeg steun van de Augustinusstichting en de Stichting van Hare Majesteit Koningin Margrethe II en Prins Henrik van Denemarken. Voor haar bijdrage aan muziek is ze bekroond met een ARAM – associate van de Royal Academy of Music in Londen. 

Janne is een gepassioneerd kamermusicus en een veel gevraagd soliste. Onder leiding van Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Christopher Hogwood, Thomas Dausgaard en Maxim Vengerov trad Janna op met orkesten en ensembles zoals het Danish Radio Symphony Orchestra, English Chamber Orchestra, Salzburg Camerata, Vienna Chamber Orchestra, Lithuanian State Symphony Orchestra. 

Janne Thomsen is directeur en artistiek leider van het festival Holstebro Internationale Musikfestival-Klassiske Dage, dat ze in 2005 oprichtte in Denemarken.


Optredens Janne Thomsen

Janne Thomsen