Jazzpianist Jacky Terrasson werd geboren in Berlijn. Hij had een Amerikaanse moeder en een Franse vader en groeide op in Frankrijk, in Parijs, en begon met pianoles toen hij 5 was. Nadat hij klassieke piano op school had gestudeerd, begon hij jazz te studeren bij o.a. Jeff Gardner. Zijn ontmoeting met Francis Paudras (wiens film "Round Midnight" het aangrijpende verhaal vertelt van een blijvende vriendschap met Bud Powell) zal een belangrijk onderdeel zijn van zijn inwijding in de jazz. Jacky vertrekt vervolgens naar de Verenigde Staten om aan het Berklee College of Music te studeren. In 1993, nadat hij de prestigieuze Thelonius Monk Award won, ging hij op tournee met Betty Carter. Hij besluit vervolgens naar New York te verhuizen, waar hij nog steeds woont. Hij maakte opnames voor Blue Note Label en Universal Jazz France.

Jacky werkte samen met grootheden als Dee Dee Bridgewater, Dianne Reeves, Jimmy Scott, Charles Aznavour, Ry Cooder. En met zijn minimalistische en energieke muziek ‘hamerde’ hij samen met drummer Leon Parker en bassist Ugonna Okegwo in een trio dat werd beschouwd als een van de beste jazztrio's van de jaren 90. 

Hij treedt regelmatig solo en in trio op, op de grote jazzfestivals (Montreal, San Francisco, Montreux, North Sea Jazz, Marciac); en op de meest prestigieuze pianofestivals (Klavier Ruhr Festival, Luzern, La Roque d'Anthéron, Piano aux Jacobins). Hij speelt ook regelmatig in Azië, voornamelijk in Japan, Zuid-Korea en China, Europa en de Verenigde Staten.


Optredens Jacky Terrasson

Jacky Terrasson