Altviolist Ivan Vukčević is een pleitbezorger van de altviool als een opmerkelijk solo-instrument. Zijn leraren zijn onder meer de gerenommeerde Alberto Lysy en Johannes Eskaer (International Menuhin Academy).

Ivan heeft opgetreden in heel Europa, Australië, Noord-Amerika en Azië, heeft verschillende opnames gemaakt en een aantal nieuwe werken in première gebracht; een bewijs van Ivan's toewijding om de altviool meer bekendheid te geven bij de volgende generatie musici. Hij was eerste altviolist bij de symfonieorkesten van Stavanger en Basel en bij het Australian Youth Orchestra en Camerata Australia. Ivan was vaste gast bij het Singapore Symphony Orchestra.

In 2008 was Ivan medeoprichter van het Quartetto Energie Nove, gevestigd in Lugano (Zwitserland); een ensemble met een visie die past bij Ivans eigen sterke muzikaliteit. Ivan is de artistiek leider van het Mediterranean Notes Music Festival in Tivat, Montenegro - dat 's werelds beste solisten en kamermusici aantrekt. Hij is docent altviool aan de International Menuhin Music Academy en eerste solist bij het Orchestra della Svizzera Italiana.


Optredens Ivan Vukčević

Ivan Vukčević