Cellist Ivan Karizna werd in 1992 geboren in een muzikantenfamilie in Wit-Rusland. Hij begon op vijfjarige leeftijd met cello spelen. Hij kreeg zijn eerste lessen bij Vladimir Perlin toen hij zeven was. Tussen 2009 en 2014 studeerde hij bij Jerôme Pernoo aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs. De muzikant won de derde prijs op de Internationale Tsjaikovski-wedstrijd in 2011. Prijswinnaar op de Società Umanitaria International Competition in Milaan, de Guilhermina Suggia-wedstrijd in Portu (Portugal) en de Luis Sigall-wedstrijd in Viña del Mar (Chili). Sinds 2016 studeert Ivan aan de Kronberg Academie bij Frans Helmerson. In 2017 won hij de prijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Musiq'3-prijs op de Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth in Brussel.

In 2012 nam Ivan deel aan het Chamber Music Connects the World-project, waar hij speelde met Gidon Kremer, Yuri Bashmet en Christian Tetzlaff. Hij nam ook deel aan het Yuri Bashmet International Festival, het International Music Festival in Colmar, het Monte-Carlo Spring Arts Festival en het Mstislav Rostropovich Festival in Berlijn. Karizna trad op met het Mariinsky Orchestra, het St. Petersburg Philharmonic Orchestra, het Orchestre philharmonique de Strasbourg en het Orchestre de Paris.

Ivan trad op in het Concertgebouw in Amsterdam, het Konzerthaus Berlin, de Salle Pleyel en de Salle Cortot in Parijs, de Philharmonie de Paris en de BOZAR in Brussel. Karizna heeft samengewerkt met dirigenten als Valery Gergiev, Ion Marin, Michail Jurowski en Vladimir Spivakov.


Optredens Ivan Karizna

Ivan Karizna