De veelzijdige Isabelle van Keulen brak door in 1984 dankzij het winnen van de Eurovision Young Musician of the Year: een competitie die in heel Europa werd uitgezonden en door miljoenen live op televisie werd bekeken.

Haar veelzijdigheid ligt in het feit dat ze niet alleen viool, maar ook altviool met dezelfde energie speelt. Daarnaast voert zij kamermuziek uit in elke denkbare combinatie, werkt al meer dan 20 jaar intens samen met de Nederlandse pianist Ronald Brautigam en mezzosopraan Christianne Stotijn, is aanvoerder van het Norwegian Chamber Orchestra, combineert viool en altviool in één optreden en richtte het Delft Chamber Music Festival op waarvan zij de artistiek leider was van 1997 tot 2006.

Isabelle geeft masterclasses en treedt op als solist bij orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest of Berliner Philharmoniker. Isabelle liet enkele concerten speciaal voor haar schrijven door o.a. Theo Loevendie en Erkki-Sven Tüür. Ze maakte veel opnames met verschillende muzikanten. Sinds het najaar van 2012 is ze professor voor viool, altviool en kamermuziek aan de Luzern University of Arts.


Optredens Isabelle van Keulen

Isabelle van Keulen