Fluitist Herman van Kogelenberg kreeg op jonge leeftijd les bij Willem Tonnaer en ging daarna naar de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Daar studeerde hij bij Abbie de Quant en Emily Beynon. Tijdens zijn studie werd hij benoemd tot eerste fluitist bij het Orchestre Philharmonique de Liège in 1999. Later trad hij toe tot het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In september 2013 werd hij benoemd tot eerste fluitist van de Münchner Philharmoniker onder leiding van Lorin Maazel.  

Herman treedt regelmatig op als solist, kamermusicus en orkestspeler op festivals over de hele wereld. In 1997 richtte het Farkas Quintet Amsterdam op. Dit ensemble wordt beschouwd als Nederlands beste houtblazerskwintet en toerde uitgebreid door heel Nederland en Europa. Herman wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven in Europa, de VS of Azië. 
Tussen 2007 en 2010 was hij docent aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en van 2010 tot 2013 aan het Rotterdams Conservatorium Codarts.


Optredens Herman van Kogelenberg

Herman van Kogelenberg