Tijdens een lange reis naar en in India ontdekte Heiko Dijker de rijkdom aan klankkleur, ritmische complexiteit en expressieve mogelijkheden van de tabla. Vol toewijding studeerde hij een aantal jaar volgens de Indiase traditie. Hij zette zijn studie voort aan het Rotterdams Conservatorium onder leiding van tabla-grootmeester Faiyaz Khan en Ted de Jong. 

Vandaag de dag is Heiko een veel gevraagd tabla-virtuoos, die zich niet beperkt tot de Indiase klassieke muziek, maar die samenwerking zoekt met andere muziekstijlen en disciplines. Voorbeelden daarvan zijn optredens met Lavinia Meijer, het Scapino Ballet, het Matangi Kwartet, Krishna Das, Ustad Sabir Sultan Khan, de Japanse marimba-virtuoos Shinske Ishihara, en popzangeres Melissa Etheridge. Tevens is Heiko bekend van televisie en radio. Zijn spel kenmerkt zich door enthousiasme, diepgang van kennis en intense klankproduktie. 

Heiko werkt regelmatig als begeleider van de bamboefluitspeler Hariprasad Chaurasia en sitarspeler Buddhadhitya Mukherjee en doceert aan de SKVR-muziekschool in Rotterdam. Wereldwijd geeft hij workshops aan zowel conservatoriumstudenten als aan beginners. Heiko kreeg veel lof voor zijn debuut solo-optreden in India en toert hij daar regelmatig met topartiesten.  


Optredens Heiko Dijker

Heiko Dijker