Hawijch Elders (1998) is een opkomend Nederlandse violiste. Onlangs ontving Hawijch de 2e prijs en speciale prijzen op de Odesa International Violin Competiton 2021. Ze is laureaat van het Dutch Classical Talent seizoen 2021/2022. Eerder ontving ze prijzen op het 37e 'Premio Rodolfo Lipizer' Internationaal Vioolconcours, Nederlands Nationaal Vioolconcours 'Oskar Back', en is ze laureaat van het 3e Oleh Krysa Internationaal Vioolconcours 2019. Stichting Kersjes heeft haar de “Kersjes Vioolbeurs” toegekend.

Hawijch Elders studeert sinds 2016 bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, voorheen bij Benzion Shamir. Hawijch volgde masterclasses bij Ivry Gitlis, Shlomo Mintz, Pierre Amoyal en Ana Chumachenco. Als soliste trad ze op met de concerten van Beethoven, Sibelius, Britten, Dvořák en Tchaikovsky viool met onder meer de Real Filharmonía de Galicia, Orquestra Clássica da Madeira, het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

Hawijch bespeelt een viool van Gennaro Gagliano en een strijkstok van Jean Pierre Marie Persoit, in bruikleen van het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds. De viool maakt deel uit van de ‘collectie Willem G. Vogelaar’.


Optredens Young Masters - Hawijch Elders

Young Masters - Hawijch Elders