Celliste Harriet Krijgh speelt op de belangrijkste podia in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ze trad op met vele orkesten over de hele wereld. Ook is ze regelmatig te gast op internationale festivals zoals de Heidelberger Frühling, Grafenegg Festival en de Schubertiade Hohenems. Als “Prizewinner in Residence” van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern heeft Harriet Krijgh haar stempel gedrukt op de zomerfestivaleditie 2019 in ongeveer 20 concerten. Als enthousiast kamermusicus trad ze in het voorjaar van 2019 toe tot het Artemis Quartet. Het ensemble gaat regelmatig op tournee langs de belangrijkste concertzalen wereldwijd. Harriet treedt vaak op met pianiste Magda Amara en in trio met de zusjes Baiba en Lauma Skride. 

Sinds april 2018 heeft ze een exclusieve contract met Deutsche Grammophon. Als eerste resultaat van deze samenwerking verscheen in september 2019 een CD met werken van Vivaldi, opgenomen met de Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson. Harriet won tal van wedstrijden. Zo werd zij in 2015/2016 gekozen als "Rising Star" van de European Concert Hall Organization (ECHO). In 2017 en 2018 wijdde ze zich aan de artistieke leiding van het Internationaal Kamermuziekfestival in Utrecht. Haar jaarlijkse zomerfestival “Harriet & Friends” in Burg Feistritz (Oostenrijk) viert in 2021 zijn tienjarig bestaan.

Harriet speelt op een Domenico Montagnana cello (Venetië, 1723) waarvan de krull is gemaakt door Stradivarius. Het zeldzame instrument is haar in bruikleen gegeven door Stichting Prokopp.


Optredens Harriet Krijgh

Harriet Krijgh