Pianist Hans Eijsackers studeerde onder meer bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök en aan de European Mozart Academy in Kraków. Hij was onder meer prijswinnaar bij het Prinses
Christinaconcours en het Europees Pianoconcours in Luxemburg. Tevens ontving hij tweemaal de
Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw.

Hans was jarenlang docent duoklas en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is sinds 2013 is aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf. Daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider.

Hans is een graag gehoorde gast bij het Danube Music Festival, het Festival van Dubrovnik, het Internationaal Liedfestival Zeist en de kamermuziekfestivals in Delft en Den Haag.

Hans Eijsackers is een veelgevraagd liedbegeleider. Samen met bariton Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs, inmiddels is hun 5e cd “With love from Russia” uitgebracht. Als jurylid werkte hij mee vele piano-, lied- en kamermuziekconcoursen; uitnodigingen voor masterclasses brachten hem behalve in Nederland en Duitsland ook naar Brussel, Graz, Montepulciano en Soerabaja. Tegenwoordig is hij artistiek directeur van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours in Groningen en vanaf 2022 samen met bariton Henk Neven tevens artistiek leider van het Internationaal Lied Festival in Zeist.

In zijn vrije tijd stort Hans zich het liefst op koken, waarbij zijn interesse reikt van de Italiaanse en de Franse keuken tot die van het Midden-Oosten, Japan en Indonesië.

Optredens Hans Eijsackers

Hans Eijsackers