Hannah Strijbos begon met vioolspelen op achtjarige leeftijd en kreeg vanaf haar negende tot haar achttiende jaar les van Coosje Wijzenbeek. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na haar middelbare school studeerde ze altviool bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2009/2010 studeerde ze een jaar aan het Conservatoire National Súperieur de Musique et de Danse de Paris (Frankrijk) tijdens een Erasmusuitwisseling.

Hannah volgde masterclasses bij o.a.Nobuko Imai, Garth Knox, Ervin Schiffer, Anner Bijlsma en Jurgen Kussmaul. Hannah behaalde verschillende prijzen, o.a. bij de Iordens Viooldagen, Prinses Christina Concours. Zij is de eerste altvioliste van het Residentie Orkest en daarnaast actief als soliste en kamermuziekspeler (o.a. in het Jacques Thibaud Ensemble). Ze won talloze prijzen op Nederlandse en internationale concoursen en treedt regelmatig op op internationale festivals, waaronder het wereldberoemde Verbier Festival in Zwitserland.

Hannah bespeelt een Cuypers viool uit Den Haag (1776), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Optredens Hannah Strijbos

Hannah Strijbos