Gwyneth Wentink is een internationaal geprezen harpiste, culturele vernieuwer en pleitbezorger van kunst in vele genres en rollen. Ze is directeur en oprichter van State of the United Arts, een denktank en performanceplatform voor kunst die Canto Ostinato Audio Visual en de momenteel reizende audiovisuele performance In Code produceerde.

Als harpiste, zowel klassiek als experimenteel, heeft Gwyneth opgetreden op de meest prestigieuze podia ter wereld. Veel van de toonaangevende componisten van vandaag hebben werken voor Gwyneth geschreven, waaronder Theo Loevendie, Marius Flothuis en Terry Riley. Ze is soloharpiste van het Orchestra Revolutionare et Romantique en de English Baroque Soloists onder leiding van Sir John Eliot Gardiner. Gwyneth, geprezen om haar veelzijdigheid, introduceerde de harp in de klassieke Indiase muziek en speelt regelmatig met grootheden als Pt Hariprasad Chaurasia.

Ze won tal van prijzen, waaronder de Dutch Music Award, de hoogste onderscheiding voor musici in Nederland in 2007, de Israel Harp Competition en de Young Concert Artists Auditions in New York. Als artistiek directeur van de interdisciplinaire kunstorganisatie TodaysArt is Gwyneth verantwoordelijk voor de ontwikkeling en artistieke visie van dit internationale kunstplatform.

Gwyneth is docent harp aan de Conservatoria van Rotterdam en Amsterdam en geeft masterclasses over de hele wereld. Sinds 2021 is ze gasthoogleraar aan de Royal Academy of Music in Londen.


Optredens Gwyneth Wentink

Gwyneth Wentink