Giovanni Gnocchi werd geboren in Cremona en studeerde bij Rocco Filippini, Mario Brunello, Enrico Bronzi en hij voltooide zijn studie bij Clemens Hagen, waar hij ook masterclasses volgde van de toonaangevende cellisten en musici van onze tijd. Hij debuteerde als solist in een concert samen met Yo-Yo Ma, die zei: "Ik had de eer om te spelen met Giovanni Gnocchi, een fantastisch getalenteerde cellist die een waardevolle bijdrage aan muziek levert, waar hij ook gaat".

Hij trad op als solist onder Gustavo Dudamel, Christopher Hogwood, Carlo Rizzi, Pavel Despalj, op het Hong Kong Arts Festival, Mozart-Woche in Salzburg, Wiener Konzerthaus, Essen Philharmonie, Rosengarten Mannheim, Kurhaus Wiesbaden, Liederhalle Stuttgart.  

Giovanni is prijswinnaar van onder andere het Praagse Celloconcours en het Antonio Janigro Concours in Zagreb. Giovanni was van 2003 tot 2010 eerste cellist bij de Camerata Salzburg, en in het seizoen 2011-2012 was hij gastcellist bij het Royal Philharmonic Orchestra in Londen. Recentelijk trad hij op als duo en trio met Ilya Gringolts en Alexander Lonquich en in andere kamermuziekprojecten met Lukas Hagen, Thomas Riebl, Tai Murray, Sacha Soumm, Jennifer Stumm, Esther Hoppe, Pierre Amoyal, Pavel Gililov, José Gallardo en als solist samen met Mario Brunello. In 2012, na een internationale wedstrijd, werd Giovanni benoemd tot cellodocent aan de Mozarteum-universiteit in Salzburg.


Optredens Giovanni Gnocchi

Giovanni Gnocchi