Als kind kreeg Evelien pianolessen, maar nadat zij tijdens een concert iemand cello hoorde spelen, wilde zij cellolessen volgen en besloot celliste worden. Zij studeerde in Amsterdam bij Dmitri Ferschtman en in Bloomington aan de Indiana University bij Tsuyoshi Tsutsumi. Tijdens haar studietijd was zij lid van het European Community Youth Orchestra.

Evelien remplaceert bij het Nederlands Kamerorkest en het Koninklijk Concertgebouworkest en is 2e solocellist van het Balletorkest, dat voorstellingen speelt bij de Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. In Spanje werkte Evelien als solocellist bij het het Orquesta de la Ciudad de Granada en in België speelde zij als gastsolocellist bij het Brussels Philharmonic. 
Afgelopen seizoen maakte zij met het collectief LUDWiG een tournee door Europa en de Verenigde Staten onder leiding van dirigent Barbara Hannigan. Evelien vormt met de Spaanse pianiste Patricia de la Vega een duo en maakt deel uit van het Delosensemble. Ze was in diverse kamermuziekbezettingen te horen op verschillende festivals in Europa.


Optredens Evelien Prakke

Evelien Prakke