Eva Saladin studeerde bachelor en master op moderne viool bij Kees Koelmans en barokviool bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2013 behaalde ze vervolgens haar masterdiploma op barokviool aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Leila Schayegh en David Plantier summa cum laude. Tijdens haar studie in Basel hield ze zich intensief bezig met historische improvisatie in de klas van Rudolf Lutz. 

Tegenwoordig woont en werkt ze in Basel als freelance musicus. Haar werk bestaat uit solistische optredens, recitals en kamermuziek met repertoire van 1600 tot 1850, evenals verschillende orkestprojekten. Ze verdiept zich in en experimenteert met historische speeltechnieken en –stijlen en met versiering en improvisatie door de eeuwen heen. 

Naast activiteiten met haar eigen Ensembe Odyssee in Amsterdam is ze mede concertmeester van La Cetra Barockorchester Basel (o.l.v. Andrea Marcon) en Gli Angeli Genève (o.l.v. Stephan McLeod), en speelt ze met ensembles als Il Profondo (concerten met uiteenlopend repertoire evenals muziektheaterproducties), Profeti della Quinta, Ensemble Daimonion, Capricornus Ensemble Stuttgart, Les Passions de l’Ame Bern, Orchester der St.Galler Bachstiftung, . Daarnaast is ze betrokken bij het collectief Studio 31, waarmee ze vroegbarokke en hedendaagse muziek uitvoert. 

Ze trad op aan festivals en in concertseries als Festival Oude Muziek Utrecht, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Festival de Saintes, Händelfestspiele Halle, Thüringer Bachwochen, Barockfestspiele Bad Arolsen, Potsdam Sanssouci, Berliner Tage für Alte Musik, St.Michel-en-Thierache, Freunde Alter Musik Basel, La Folia Rougemont, Verbier Festival, York Early Music Festival. 

Ze nam verscheidene CD’s op voor o.a. de labels PanClassics, Glossa, Deutsche Grammophon en Resonando. 


Optredens Eva Saladin

Eva Saladin