De Zwitserse violiste Esther Hoppe heeft een internationale reputatie opgebouwd als soliste, kamermusicus en pedagoog. Na haar studies in Basel, Philadelphia (Curtis Institute of Music), Londen en Zürich won ze in 2002 de 1e prijs op het Internationale Mozart Vioolconcours in Salzburg.

Kort daarna richtte ze het Tecchler Trio op met wie ze vele prijzen won op tal van concoursen, zoals de 1e prijs op het Internationale ARD-Concours in München in 2007. Van 2009-2013 was ze 1e concertmeester van het Münchener Kamerorkest. In 2013 werd ze benoemd tot hoogleraar viool aan de Universiteit Mozarteum in Salzburg.

Naast vele optredens als soliste is ze een gepassioneerd kamermusicus. Haar partners zijn onder meer Ronald Brautigam, Christian Poltéra, Francesco Piemontesi, Clemens und Veronika Hagen, Lars Anders Tomter, Alexander Lonquich en het Auryn Quartett. Ze is een regelmatige uitnodiging voor festivals zoals in Gstaad, Luzern, Edinburgh, Lockenhaus, Mondsee, Graz (Styriarte) en Salzburg.

Na twee veelgeprezen cd-opnames met werken van Mozart, Strawinsky en Poulenc met pianist Alasdair Beatson voor Claves Records, verschijnt in oktober 2021 een complete opname met Johann Sebastian Bachs werken voor viool solo bij hetzelfde label. Verdere cd-opnames verschijnen. voor Virgin Classics, Neos, Concentus Records en Ars Musici.

Esther Hoppe bespeelt de "De Ahna" Stradivarius uit 1722.


Optredens Esther Hoppe

Esther Hoppe