Altviolist Emlyn Stam voltooide in 2006 zijn Bacheloropleiding en in 2008 zijn Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde bij Ferdinand Erblich en Vladimir Mendelssohn en volgde masterclasses bij o.a. Pinchas Zukerman, Michael Tree en Yuri Bashmet.

Emlyn is actief als kamermusicus, solist en orkestmusicus en treedt regelmatig op door heel Europa. Hij werkte zeven jaar als plaatsvervangend aanvoerder altviool bij het Residentie Orkest in Den Haag onder Neeme Järvi. Verdere orkestoptredens maakte hij als gastaanvoerder bij Philharmonia Orchestra, BBC Welsh National Orchestra en de opera Toulon.
Emlyn was solist bij het Amsterdam Symphony Orchestra en het Schönberg Ensemble onder Reinbert de Leeuw. Hij trad op tijdens festivals als het Kuhmo Festival in Finland, Sound of Stockhom, Giverny Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Grachtenfestival. Met het Parkanyi Kwartet trad hij op in het Concertgebouw en hij geeft regelmatig concerten als lid van het Ysaÿe Trio. Emlyn is sinds 2014 artistiek leider van het New European Ensemble: een internationaal ensemble voor hedendaagse en 20e-eeuwse muziek.


Optredens Emlyn Stam

Emlyn Stam